15 Ağustos 2013 Perşembe

Karışık Kaset - Uygar Şirin



90’lı yılları ergenlik veya yetişkin olarak geçirenlerin mutlaka okuması gereken bir roman… Çünkü sizi alıp öyle yerlere götürüyor ki, heyecanlanıyorsunuz. 1990’da başlıyor Ulaş ve İrem’in hikâyesi, birisi 12 diğer 13 yaşındayken. Ulaş anlatıyor size aşkını, arada İrem’in de notları var tabii. Ulaş müziğe özellikle de Türkçe Pop müziğe inanılmaz meraklı, kafasında her duruma uygun bir şarkı çalabiliyor, hayatını neredeyse şarkı sözleri üzerinden yürütebilecek kadar da bilgili bu konuda. Ulaş’ın babası, annesi, İrem’in babası ve annesi ayrıca ortak mahalle arkadaşlarının da katılımı ile çok bizden bir roman olmuş bu. İlk defa Uygar Şirin okuyorum ve çok beğendim. Çok fazla detay vermek istemiyorum çünkü Ulaş ve İrem’in aşk hikâyesi çok naif ve yoğun.

Bu kitabın bana verdiği keyifle en kısa zamanda kendime bir 90’lar Türkçe şarkı listesi yapmayı (MFÖ ağırlıklı) planlıyorum, bir de Mazhar Alanson’un Mazharolmak kitabını okumalıyım…

Altını çizdiklerim;

“Herhalde insan birini bu kadar bekleyince gözleri ona oyun oynuyor.” S- 66

“Bazen küçük bir sessizlik yıllara yayılır, bazen dünyanın gürültüsü tek bir güne toplanır.” S- 67

“Etrafında bir ayna yoksa gerçekten var olduğunu nasıl bilebilirsin?” S- 83

“Kitap en iyi dosttur. İnsana ihanet etmez.”  S-94

“yanlıştan korkmanın bedeli daha ağır, olduğun yere çakılır, aynı yerde döner durursun” S- 277

Arka kapaktan;

Senaryo, roman ve sinema yazılarıyla tanıdığımız Uygar Şirin, Anne Tut elimi ve Büyük Deniz Yükseliyor’un ardından üçüncü romanıyla okurların karşısında. Bu kez aşktan söz ediyor ve fonda Sezen Aksu’dan Göksel2e, MFÖ’den Mirkelam’a, Erkin Koray’dan Duman’a Türkiye’nin son 40 yılından onlarca şarkı çalıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder